skip to Main Content

Woning zwaar beschadigd na brand in broodbakmachine

De keuken van een woning in Soest is vorige week volledig uitgebrand. Oorzaak van de brand was een oververhit geraakte broodbakmachine. De bewoner was op het moment van de brand niet thuis.

De brand werd ontdekt door buren, na een explosie in de woning. Op het moment dat de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het huis. Tijdens het blussen kwam de bewoner thuis. Hij had voor zijn vertrek de broodbakmachine aangezet. De keuken brandde helemaal uit en een groot deel van de woning liep roet- en waterschade op. De bewoner kon dan ook niet in zijn huis blijven.

Veilig omgaan met elektrische apparaten

Elektrische apparaten moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen voor ze in de winkel komen. Toch ontstaat regelmatig brand door kortsluiting in een elektrisch apparaat door ouderdom of verkeerd gebruik.

Wasdrogers veroorzaken van alle huishoudelijke elektrische apparaten de meeste woningbranden. Maar ook vaatwassers, wasmachines, elektrische dekens, broodroosters, broodbakmachines, televisies en computers vliegen wel eens in brand.

  • Het is veiliger als u thuisblijft wanneer u een apparaat gebruikt. Mocht er onverhoopt brand uitbreken, dan bent u er snel bij.
  • Installeer rookmelders. Zo ontdekt u een brand snel, ook al bent u niet in dezelfde ruimte.
  • Schakel apparaten helemaal uit als u ze niet gebruikt.

Lees al onze tips over de aanschaf en het gebruik van elektrische apparatuur. Daarmee kunt u overbelasting, kortsluiting, brand en elektrocutie zoveel mogelijk voorkomen.