skip to Main Content

Kortsluiting in wasmachine veroorzaakt woningbrand in Putten

Een woning in Putten kwam dinsdagmiddag vol rook te staan door brand in een wasmachine. De brandweer was snel ter plaatse. Daardoor bleef de omvang van de brand beperkt.

Om bij de brandhaard te komen forceerde de brandweer een balkondeur. Het vuur kon snel worden geblust. Wel kwam er veel rook vrij. Oorzaak van de brand was waarschijnlijk kortsluiting in een wasmachine.

Verklein de kans op brand

Elektrische apparaten moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen voor ze verkocht mogen worden. Toch ontstaat regelmatig brand door kortsluiting in een elektrisch apparaat door ouderdom of verkeerd gebruik.
Wasdrogers veroorzaken van alle huishoudelijke elektrische apparaten de meeste woningbranden. Maar ook vaatwassers, wasmachines, elektrische dekens, broodroosters, broodbakmachines, televisies en computers vliegen wel eens in brand.

  • Het is veiliger als u thuisblijft wanneer u een apparaat gebruikt. Mocht er onverhoopt brand uitbreken, dan bent u er snel bij.
  • Installeer rookmelders. Zo ontdekt u een brand snel, ook al bent u niet in dezelfde ruimte.
  • Schakel apparaten helemaal uit als u ze niet gebruikt.
  • Lees al onze tips over de aanschaf en het gebruik van elektrische apparatuur. Daarmee kunt u overbelasting, kortsluiting, brand en elektrocutie zoveel mogelijk voorkomen.