skip to Main Content

Studentenflat ontruimd na brand in televisie

40 bewoners van een studentencomplex in Leiden hebben dinsdagavond laat enige tijd buiten gestaan vanwege een brand in een van de kamers. Het vuur is volgens de brandweer ontstaan in een televisietoestel.

De brandweer ontruimde de 7e verdieping, waar zich 36 kamers bevinden. De brand was snel onder controle. Wel kwam er veel rook vrij. De brandweer heeft het pand geventileerd, waarna de meeste studenten de nacht thuis konden doorbrengen.

Pas op met oude televisies

Alle elektrische apparaten ontwikkelen warmte wanneer ze worden gebruikt. Om brand in elektrische apparaten te voorkomen is het belangrijk dat de apparaten vrij van stof blijven.

Moderne televisies zullen niet zomaar in brand vliegen. Ze zijn veilig, ook als ze op de stand-bystand staan. Oude beeldbuistelevisies zijn wél brandgevaarlijk. In de loop der jaren hoopt zich in de grote kast veel stof op dat via de ventilatiegaten naar binnen is gedwarreld. De brandgevoeligheid is een goede reden om een beeldbuistelevisie te vervangen door een modern apparaat. Inmiddels hebben de meeste mensen een moderne televisie.

Studentenhuis energieveilig?

Woon je in een studentenpand? Een adviseur controleerde in 8 studentenpanden de energieveiligheid en gaf de bewoners praktische adviezen. Bekijk de filmpjes en vergelijk de situaties met jouw studentenhuis.