skip to Main Content

Drentse brandweer controleert brandveiligheid portiekflats

Inspecteurs van de brandweer controleren de komende weken hoe brandveilig Drenten wonen. Met name portiekflats zijn een punt van zorg, omdat alle bewoners via dezelfde weg moeten vluchten bij brand. Belangrijkste tips van de inspecteurs: gebruik de meterkast niet als opslag en koppel stekkerdozen niet aan elkaar. Dat meldt RTV Drenthe.

Het project is deze week van start gegaan in Hoogeveen. Daar werden voornamelijk portiekflats gecontroleerd. De brandweer ziet liever niet dat bewoners de meterkast gebruiken als opslagplaats. Als er brand is uitgebroken, is het uitschakelen van gas en elektriciteit een van de eerste dingen die de brandweer moet doen. Het is dan ook belangrijk dat zij direct bij de energiemeters kunnen.

Verder controleren de inspecteurs bijvoorbeeld het gasfornuis en de rookmelders. Ook leggen ze bewoners uit dat er maar weinig tijd is om te vluchten als er brand is uitgebroken.

De tips uit de televisiereportage van RTV Drenthe zijn voor iedereen interessant. Zeker als u in een portiekflat woont. Bekijk ook ons eerdere bericht over het voorkomen van brandgevaar in de meterkast.