skip to Main Content

Vrouw onder stroom na raken elektriciteitskabel in tuin

In Beek en Donk in Noord-Brabant is zaterdagmiddag een vrouw onder stroom komen te staan. Tijdens het werken in de tuin raakte ze met een schep een elektriciteitskabel. Daarbij kreeg ze een flinke stroomschok te verwerken.

Politie, brandweer en ambulancepersoneel waren snel ter plaatse. De vrouw is met spoed met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig de vrouw gewond is geraakt, is niet bekend.

Houd rekening met kabels en leidingen

Elektrocutie tijdens tuinwerkzaamheden komt gelukkig vrijwel nooit voor. Maar tijdens het tuinseizoen worden er elke week wel enkele keren elektriciteitskabels en gasleidingen geraakt bij het werken in de tuin.

Waar kunt u op letten?

Vanaf de hoofdkabel en -gasleiding onder de straat lopen een kleinere elektriciteits- en gasleiding naar de meterkast in uw woning. Houd hiermee rekening als u in de tuin gaat graven om struiken te verwijderen. Of als u palen in de grond slaat voor een schutting.

Bedenk vooraf wat de logische rechte lijn is, waarlangs de leidingen vanaf de straat naar uw meterkast waarschijnlijk zullen lopen. Graaf voorzichtig met een schep of spade. Verwijder steeds een dunne laag grond.

Machinale graafwerkzaamheden

Gaat u met een graafmachine graven, bijvoorbeeld voor een verbouwing of de aanleg van een vijver, dan bent u verplicht dit te melden bij het Kadaster. Dit is bedoeld om gevaarlijke situaties te voorkomen. U ontvangt van het Kadaster informatie over de ligging van ondergrondse kabels en leidingen in en rond uw perceel.