skip to Main Content

Veiligheidswaarschuwing gaskookplaten en gasfornuizen Bosch en Siemens

Gaskookplaten en vrijstaande gasfornuizen van Bosch en Siemens, geproduceerd tussen januari 2009 en november 2011, kunnen een defect vertonen. Hierdoor kan gas ontsnappen, waardoor mogelijk explosiegevaar kan ontstaan.

BSH Huishoudapparaten B.V., de verkooporganisatie van Bosch en Siemens in Nederland, waarschuwt dat er mogelijk een defect is aan de gaskoppeling bij vrijstaande tafelmodelgaskookplaten en vrijstaande gasfornuizen van Bosch en Siemens. Het gaat om toestellen die zijn geproduceerd in de periode van januari 2009 tot en met oktober 2011.

Onder bepaalde omstandigheden kan gas ontsnappen. Dit kan in zeer zeldzame gevallen explosiegevaar veroorzaken. Volgens de fabrikanten moeten in België, Duitsland en Nederland 170.000 apparaten worden nagekeken.

Gebruikers van een kookplaat of gasfornuis van Bosch of Siemens kunnen controleren of ze een apparaat met een mogelijk defect in huis hebben door het typenummer en het FD-nummer van het apparaat in te voeren op de website gascookingsafety.

Bezit u een apparaat dat is geproduceerd in de periode januari 2009 tot en met oktober 2011? Bel met BSH Huishoudapparaten via telefoonnummer 0800-1908 of neem contact op via de website van BSH. Een erkend technicus komt bij u thuis de gaskoppeling vervangen. BSH raadt aan om de gastoevoer dicht te draaien en het apparaat niet te gebruiken tot de gaskoppeling is vervangen.