skip to Main Content

Veilig klussen aan elektriciteit in huis

Het voorjaar is hét jaargetijde om het huis op te frissen en kleine klussen uit te voeren. Met onze eenvoudige handleidingen voor het ophangen van lampen en het monteren van stopcontacten en dimmers werkt u veilig. Houd bij het boren in wanden rekening met de aanwezige gas- en elektriciteitsleidingen.

Wilt u een kleine klus aan de elektriciteit in uw woning uitvoeren? U kunt veilig lampen ophangen, stopcontacten en dimmers aanbrengen, en stekkers en schakelaars monteren als u stap voor stap onze handige instructies volgt.

Schakel bij het aansluiten van verlichting en stopcontacten of dimmers altijd de elektriciteit van de stroomkring, waaraan u wilt werken, uit. Daarmee voorkomt u het risico op elektrocutie. U werkt nog veiliger door alle elektriciteit in uw woning uit te schakelen. Welke schakelaars in de meterkast u moet omzetten, leest u in de instructie.

Met een spanningszoeker of spanningstester controleert u of de stroom er daadwerkelijk af is. U kunt deze kopen bij de bouwmarkt.

Denk allereerst aan uw eigen veiligheid. Twijfelt u aan uw eigen kundigheid, doe dan een beroep op een doe-het-zelver met ervaring, of huur een erkend installatiebedrijf in. Zo voorkomt u kortsluiting of brand.

Boren

Gaat u boren in muren of wanden of wilt u wanden verwijderen? Sta eens stil bij de mogelijke aanwezigheid van gas- en elektriciteitsleidingen. Misschien heeft u een bouwtekening waarop de kabels en leidingen staan. Bij doe-het-zelfzaken zijn leidingdetectors te koop om leidingen op te sporen. Sluit voor de zekerheid gas- en elektriciteit af.