skip to Main Content

Meer gasfornuizen Bosch en Siemens met risico op gaslekkage

Bij gasfornuizen van Bosch of Siemens, gemaakt tussen augustus 2006 en oktober 2011, kan mogelijk een defect aan de gaskoppeling ontstaan. Daardoor kan gas gaan lekken. Dat kan in een zeer zeldzaam geval leiden tot een explosie. Controleer of uw gasfornuis onder de risicogroep valt.

BSH Huishoudapparaten, de vertegenwoordiger van Bosch en Siemens in Nederland, waarschuwt dat gasfornuizen en kookplaten, geproduceerd tussen augustus 2006 en oktober 2011, een defecte gaskoppeling kunnen hebben. Eerder waarschuwde de verkooporganisatie ervoor dat dit probleem zich kon voordoen bij apparaten die zijn gemaakt in de periode tussen januari 2009 en oktober 2011.

Gratis vervanging

U kunt zelf controleren of uw fornuis in deze periode is geproduceerd. Dat doet u door het modelnummer(E-nummer) en FD-nummer van het apparaat in te voeren op de website van BSH Huishoudapparaten. BSH biedt iedere eigenaar van een apparaat met een mogelijk defect een gratis vervanging van de gaskoppeling aan door een technicus.

BSH raadt aan een apparaat met een mogelijk gebrek, niet meer te gebruiken tot de gaskoppeling is vervangen, en om de gaskraan dicht te draaien.