skip to Main Content

Veiligheidswaarschuwing koolmonoxidemelders Elro RM335 en Smartwares RM336

Smartwares waarschuwt consumenten voor koolmonoxidemelders van de merken Elro RM 335 en Smartwares RM366, verkocht vanaf 2014 tot en met 2016. Ze slaan mogelijk niet tijdig alarm bij dodelijke hoeveelheden koolmonoxide. Controleer of uw koolmonoxidemelder onder de risicogroep valt.

De CO-melders zijn verkocht bij verschillende bouwmarkten en via webwinkels. Smartwares vraagt consumenten om de genoemde koolmonoxidemelders niet meer te gebruiken en ze terug te sturen. Klanten ontvangen daarna gratis een veilige CO-melder. In de productwaarschuwing leest u hoe u kunt controleren of u een mogelijk onveilig apparaatje in gebruik heeft en hoe u de melder kunt opsturen.

Voorkom koolmonoxide in huis

Koolmonoxide (CO) is een zeer giftig gas, waaraan u door koolmonoxidevergiftiging kunt overlijden. U kunt de meeste ongevallen met koolmonoxide voorkomen door uw gasapparatuur en rookafvoerkanalen periodiek te laten controleren door een erkende installateur. Ventileer daarnaast voldoende en plaats koolmonoxidemelders. Gebruik het plaatsingsadvies van de Brandweer (pdf) om de melders op de juiste plaats en hoogte op te hangen.