skip to Main Content

Klusser doorboort gasleiding in woning

Brandweer, politie en netbeheerder Stedin rukten dinsdagochtend uit voor een gaslekkage in een woning aan de Zuidhoek in Rotterdam-Charlois. Een onfortuinlijke klusser had tijdens kluswerkzaamheden in de woning in een gasleiding geboord.

Vier woningen in de straat werden ontruimd. Daarnaast werd de weg afgezet en het verkeer omgeleid. Monteurs van netbeheerder Stedin repareerden de gasleiding. Nadat de woningen waren gelucht, konden de bewoners weer naar huis.

Boren

Gaat u boren in muren, wanden of vloeren of wilt u wanden verwijderen? Sta eerst even stil bij de mogelijke aanwezigheid van gas- en elektriciteitsleidingen en verklein het risico op een gaslek of elektriciteitsstoring.

Enkele tips:

  • Probeer na te gaan waarlangs de gasleidingen en elektriciteitskabels vanuit de meterkast door uw woning lopen.
  • Misschien heeft u een bouwtekening waarop de kabels en leidingen staan.
  • Bij doe-het-zelfzaken zijn leidingzoekers (leidingdetectoren) te koop, die via een elektromagnetisch signaal leidingen kunnen opsporen.
  • Sluit bij grote werkzaamheden, zoals het doorbreken van wanden of vloeren, voor de zekerheid het gas en (een deel van) de elektriciteit in de meterkast af. Denk er wel om dat u gasapparatuur van te voren uitzet.

Meer tips over veilig klussen

Tips over veilig werken aan wanden en vloeren vindt u in onze tips over veilig klussen. Daar leest u ook hoe u veilig een lamp ophangt, een dimmer of stopcontact monteert, en stekkers of schakeraars aan een snoer zet, en veilig in de kruipruimte werkt.