skip to Main Content

Gratis woningcheck-app ‘Maak je woning brandveiliger’

Sta eens stil bij de risico’s op brand door het gebruik van elektriciteit en gas in huis. Daarmee kunt u veel ellende voorkomen. Met een gratis app van de Veiligheidsregio’s kunt u, lopend door uw woning, nagaan wat de mogelijke gevaren zijn. Daarnaast krijgt u tips over rookmelders en vluchtwegen.

De app is beschikbaar in de App Store voor Apple-apparaten en in Google Play voor Android. U kunt de app ook downloaden via de landelijke brandweerwebsite op www.brandweer.nl/woningcheck-app

De app is ontwikkeld door de Veiligheidsregio’s. Daarin werken hulpdiensten zoals de brandweer en ambulancediensten, en overheden regionaal samen bij ongevallen en calamiteiten.

Met de app op uw smartphone of tablet kunt u in iedere ruimte van uw woning de risico’s op brandgevaar checken. Maakt u steeds het pluizenfilter van uw wasdroger schoon, is uw meterkast opgeruimd, zijn er geen stekkerdozen aan elkaar gekoppeld, heeft u een onderhoudsabonnement voor uw cv-ketel? Naast de woningcheck geeft de app u ook informatie over rookmelders en vluchtwegen.

Tip: Kent u kwetsbare mensen die zelfstandig wonen en de test niet zelf uit kunnen voeren? Misschien kunt u samen met hen de woning checken.