skip to Main Content

Veilig kokkerellen met kinderen in de keuken

Heeft u kleine kinderen of heeft u als grootouder regelmatig kleinkinderen over de vloer? Sta dan even stil bij de gevaren van het gasfornuis, de oven en heet water in de keuken. Met enkele eenvoudige maatregelen maakt u de kans op ongelukken al een stuk kleiner.

In december maken we het graag gezellig in huis. Sinterklaas, Kerst, en Oud en Nieuw brengen de familie samen rond de tafel. We staan dus ook vaker en langer in de keuken. Nog meer dan anders is het verstandig om rekening te houden met de gevaren van vuur en heet water voor kleine kinderen.

Onze energieveiligtips

Met kinderen in de keuken zit een ongeluk in een klein hoekje. Let dan ook altijd goed op! Bij sommige bereidingswijzen kunt u kinderen beter helemaal niet in de keuken toelaten: voor het frituren van snacks of bakken van oliebollen werkt u met een grote hoeveelheid hete olie. Bij het wokken van groenten met een groot vuur. Het zijn wellicht ook kookactiviteiten die u niet vaak uitvoert, waardoor er eerder iets mis kan gaan.

Als u gaat kokkerellen zoals u gewend bent, wilt u kinderen misschien laten meedoen. In onze energieveiligtips over Kinderen en gas leest u hoe u het risico op ongelukken met pannen op gasfornuis, het hete ovenraam en de warmwaterkraan zo klein mogelijk maakt.