skip to Main Content

Geiser test

U wilt elke dag kunnen rekenen op betrouwbaar gas. Als u een paar zaken in de gaten houdt, kunt u veilig genieten van het comfort van uw geiser. Doe de geiser test en ontdek: hoe veilig is mijn gastoestel?

  De ruimte waarin de geiser wordt gebruikt, wordt 24 uur per dag geventileerd.
  JaNee

  Prima!
  Zet klapraampjes of ventilatieroosters altijd iets open, ook als het buiten koud is. Stop ventilatieroosters nooit dicht.

  Ik heb vaak last van condens op de ramen.
  JaNee

  Condens kan duiden op de aanwezigheid van koolmonoxide. Ventileer daarom voldoende, 24 uur per dag. Laat uw geiser controleren door een erkend installateur.
  Prima!

  De afvoer van mijn geiser is aangesloten op een gasafvoerkanaal (en niet op een ventilatiekanaal).
  JaNee

  Prima!
  Laat de afvoer van uw geiser controleren door een erkend installateur. Hebt u een afvoerloze geiser, vervang deze dan door een nieuwe geiser met goede afvoer. Vraag hiervoor een erkend installateur.

  De (waak-)vlam van de geiser is blauw.
  JaNee

  Prima!
  Is de vlam van uw geiser oranje of geel en hoger dan normaal, dan functioneert het toestel niet goed. Laat dit verhelpen door een erkend installateur.

  Ik ruik gas bij mijn geiser.
  JaNee

  Ruikt u een gaslucht bij uw geiser? Wees dan heel voorzichtig. Open deuren en ramen. Sluit dan de hoofdkraan bij de gasmeter. Gebruik geen vuur (kaars, aansteker) en voorkom vonken (lichtschakelaar, mobiele telefoon, elektrische deurbel). Bel direct uw installateur.
  Prima!

  Mijn geiser wordt regelmatig gecontroleerd en onderhouden door een erkend installateur.
  JaNee

  Prima!
  Laat uw geiser elk jaar controleren en schoonmaken door een erkend installateur.